Sterkste man van Nuland in Spoorzoeker

by | 8 jan, 2024

Spoorzoeker nummer 3 van 2023 is verschenenen en inmiddels bij de abonnees bezorgd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Theo Dirks in Nuland. Wordt u ook lid? Stuur ons een bericht.

Krachtpatserij in de jaren ’80
Het cover-verhaal gaat deze aflevering over ‘De sterkste man van Nuland’. Gert-jan van Zoggel kijkt met deelnemers Gerrit van de Camp en Johan van Sleeuwen en presentator Jos van Sleeuwen terug op dit schitterend evenement uit de jaren ’80. Met foto’s van Doroté van der Heijden.

Slachtoffers van misdadige willekeur
Op 10 septemver 2023 werd het gerenoveerde grafmonument van Pietje Voets en Piet Ketelaars op het parochiekerkhof in Nuland onthuld. In de nadagen van de oorlog werden zij door de Duitsers neergeschoten. Jan van Zoggel ontsnapte ternauwernood. Gert-jan van Zoggel en Peter van Hoek vertellen hun verhaal.

Medische zorg in de negentiende eeuw (1)
We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar pas in 1952 kreeg Nuland voor het eerst een eigen huisarts. Hoe ging het er voor die tijd aan toe? Peet Kappen schrijft over de medische zorg in de negentiende eeuw.

De oorkonde van Frans van Nistelrooij
In de rubriek ‘voorwerpen van vroeger’ vertelt Frans over de oorkonde die hij kreeg bij de laatste vergadering van de Nulandse gemeenteraa in 1992. Door Jan van der Biezen .

De bouw van woningwetwoningen in Nuland (3)
Na de Tweede Wereldoorlog werd de eerste woningnood opgevangen met provisorische noodwoningen, In 1948 begon de bouw van de eerste woningwetwoningen, voor die tijd comfortabele woonhuizen. Door Johan Heijmans.

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This