Spoorzoeker nummer 3 van 2022 is verschenen

by | 4 jan, 2023

Spoorzoeker nummer 3 van 2022 is uit en inmiddels bij de abonnees bezorgd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Theo Dirks in Nuland. Wordt u ook lid? Stuur ons een bericht.

In deze aflevering van Spoorzoeker leest u over:

Zuster Magdalenie: Leven om anderen te helpen
Zuster Magdalenie was 70 jaar geleden een van de eerste bewoners van St. Jozefoord. Ze geniet daar nu als 95-jarige van haar oude dag. Samen met auteur Gertjan van Zoggel kijkt ze terug op haar religieuze leven en 70 jaar Jozefoord. Fotografie is van Dorote van der Heijden.

Nulandse Noodwoningen’ 
Na de oorlog was er een flink huizentekort. Johan Heijmans doet verslag over de noodwoningen die bij de wederopbouw werden gerealiseerd. Deze woningen bleven uiteindelijk zo’n 15 jaar in gebruik voordat ze verdwenen.

Een granaatscherf met een verhaal
Peter Wever uit Rosmalen vond in het Waterleidingbos een granaatscherf. De scherf bleek de ontsteker van een artilleriegranaat te zijn die in Scarborough, Canada, werd geproduceerd. Samen met de Canadese onderzoeker Barabara Dickson ging  Peter op zoek naar het verhaal achter de scherf. In deze aflevering het verslag.

De familie Van Hagens (2)
Gertjan van Zoggel heeft een publicatie van Rene van der Velden bewerkt. Het verhaal gaat over de familie van Hagens, ooit de rijkste en meest invloedrijke familie van Nuland. Een verhaal over Nulandse sjiek, over Den Elsbosch, Bossche patriotten en buitenechtelijke kinderen.

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This