Spoorzoeker nummer 2 van 2022 is uit

by | 13 dec, 2022

Spoorzoeker nummer 2 van 2022 is uit en inmiddels bij de abonnees bezorgd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Theo Dirks in Nuland. Wordt u ook lid? Stuur ons een bericht.

In deze aflevering van Spoorzoeker leest u over:

De familie Van Hagens
Gertjan van Zoggel heeft een publicatie van Rene van der Velden bewerkt. Het verhaal gaat over de familie van Hagens, ooit de rijkste en meest invloedrijke familie van Nuland. Een verhaal over Nulandse sjiek, over Den Elsbosch, Bossche patriotten en buitenechtelijke kinderen.

Nieuwe rubriek ‘Geboren en getogen’ 
Peet Kappen vertelt aan de hand van foto’s over een viertal Nulanders en hun bijzonder band met het dorp. De foto’s zijn gemaakt door Ronald en Antoinette van Grinsven volgens een vooroorlogs procede. Dit levert prachtige foto’s en dito verhalen op.

De familie Korsten van de Sint Janshoeve.
In de Kerkstraat, midden in het dorp, staat de Sint Janshoeve. Deze wederopbouwboerderij stamt van 1951, maar op dezelfde plek was al lange tijd sprake van bebouwing. Generaties lang hebben woonde hier de familie Korsten. Het tweede deel van het artikel van Johan Heijmans.

Een fraaie herinnering aan Thaddeus
Nuwelant ontving een fraaie schenking: een maquette van het woonhuis annex bakkerij van Willem Verhagen. Gertjan van Zoggel levert het verhaal achter de maquette.

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This