Spoorzoeker nummer 2 van 2021 is verschenen

Spoorzoeker nr. 2, oktober 2021

Cover Spoorzoeker, nr. 2, 34e jaargang, oktober 2021.

Cover Spoorzoeker, nr. 2, 34e jaargang, oktober 2021.

Spoorzoeker nummer 2 van 2021 is verschenen en inmiddels bij de abonnees bezorgd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Theo Dirks in Nuland. Wordt u ook lid? Stuur ons een bericht.

In deze aflevering van Spoorzoeker leest u over:

Passie voor duiven
In deze Spoorzoeker vertelt Gertjan van Zoggel over Henk en Ron Hanegraaf. Vader en zoon zijn gepassioneerde duivenmelkers die onder de naam ‘Hanegraaf en Zn.’ meedoen aan wedstrijdvluchten. Ze vertellen uitgebreid over hun sport, over sprintvluchten, Orleans en Bierges, over klokken en op de klep vallen. Het blijft wonderlijk hoe de duiven telkens weer hun weg naar huis weten te vinden. De foto’s zijn van Dorothe van de Heijden.

Wouter Lutkie
In 2022 verschijnt de biografie van Wouter Lutkie, waarschijnlijk Nulands’ bekendste inwoner ooit. De biografie van Wouter Lutkie wordt geschreven door Willem Huberts. Peet Kappen doet verslag van het interview dat hij met hem had over het boeiende leven van Lutkie. Lutkie was priester en publicist en overtuigd aanhanger van het fascisme. Hij bezocht Mussolini meerdere malen. In Nuland woonde en werkt hij. Hij voelde zich betrokken bij het dorp en haar inwoners en deed voor hen veel goeds, wat hem de bijnaam ‘De tovenaar van Nuland’ opleverde.

De Nulandse wielerronde
Van de hand van Chris Ottens een prachtig verhaal over de wielerronde van Nuland, die vanaf 1969 een begrip was in de wijde omtrek. De wielerronde begon als een initiatief om geld op te halen voor goede doelen, groeide uit tot een razend populair evenement en zou uiteindelijk zijn laatste editie in 1995 beleven.

Het kruisbeeld van Henk Huismans
In de categorie ‘voorwerpen van vroeger’ vertelt Jan van der Biezen over het koperen kruisbeeld van Henk Huismans, dat in zijn familie kwam via een Duits oorlogskind.

 

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This