Spoorzoeker 1 van 2022 is verschenen

by | 21 mei, 2022

Spoorzoeker nummer 1 van 2022 is uit en inmiddels bij de abonnees bezorgd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Theo Dirks in Nuland. Wordt u ook lid? Stuur ons een bericht.

In deze aflevering van Spoorzoeker leest u over:

De knobbelrit
Gert-jan van Zoggel doet verhaal van een Nulands fenomeen uit de jaren ’70 en ’80: De Knobbelrit. Elk jaar gingen de deelnemers verkleed en wel te voet, op de fiets of zelfs te paard van café naar café om te dobbelen. De opbrengst ging naar het goede doel.

Een heel groot gezin
De kinderen van der Biezen vertellen over hun jeugd in een groot gezin, het gezin van Theo en Toos van der Biezen-Gloudemans. Ze woonden met vijftien Bieskes onder één dak in de Duyn en Daelseweg. Tekst van Peet Kappen en fotografie van Ron Rutten.

De familie Korsten van de Sint Janshoeve.
In de Kerkstraat, midden in het dorp, staat de Sint Janshoeve. Deze wederopbouwboerderij stamt van 1951, maar op dezelfde plek was al lange tijd sprake van bebouwing. Generaties lang hebben woonde hier de familie Korsten. Johan Heijmans doet verslag.

Wiljo van Nuland
Gertjan van Zoggel interviewde Wiljo van Nuland. Wiljo is in Nuland en Vinkel geen onbekende, maar waarschijnlijk weten maar weinig mensen dat Wiljo een zeer succesvol schrijver van liedjes is. Twee van zijn nummers bereikten zelfs nummer 1 in de Billboard Country Charts. Een verslag van Wiljo’s muzikale levensloop met fotografie van Chantal de Wit.

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This