Spoorzoeker 1 – Jaargang 34

Cover Spoorzoeker, nr. 1, 34e jaargang, mei 2021.

Spoorzoeker 1 van 2021: Nulands eerste huisarts, Brand op het Heeseind en Dorpstraat 17

In 1982 zette Huub Visschers na bijna dertig jaar een punt achter zijn loopbaan als huisarts in Nuland. Visschers was in die drie decennia uitgegroeid tot een alom gerespecteerde dorpsdokter, die enkele jaren later werd uitgeroepen tot eerste ereburger van Nuland. Met drie van zijn kinderen blikken we terug op het leven van deze markante dorpsgenoot.  Verhaal van Gert-jan van Zoggel foto’s van Liza van de Haterd.

Jan van der Biezen verhaalt over de grote brand op het Heeseind in 1759. Bij deze brand werden maar liefst 6 huizen in de as gelegd. Jan vertelt over de brand, de getroffen gezinnen en de gevolgen die de brand voor ze had.

Hoe we honderd jaar geleden met onze trouwe viervoeter omgingen, vertelt Sjef van Helvoirt. De hond werd in die tijd meer gebruikt als werkdier dan als huisdier.

In de rubriek Huis en Haard bezoeken we Dorpstraat 17, de prachtige woning van Luc en Carla Visschers. Tekst door Peet Kappen en fotografie van Eva Langens.

Mik van Venrooij tenslotte, vervolgt zijn serie ‘Verborgen sporen in het landschap’ over het archeologisch onderzoek bij kasteel Vladeracken.

Spoorzoeker kopen of lid worden?

Spoorzoeker, het magazine over Nuland, verschijnt drie keer per jaar. Losse exemplaren van Spoorzoeker zijn voor 8,- te koop bij Albert Heijn en Dirks Frituren in Nuland. Een abonnement op Spoorzoeker kost 20,- per jaar binnen en 25,- per jaar buiten de parochie Nuland. Wilt u een abonnement of dit aan iemand cadeau doen? Stuur ons een mail!

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This