Spoorzoeker 1 – 2020 – Jaargang 34

Cover Spoorzoeker, nr. 1, 34e jaargang, april 2020. Spoorzoeker 1 van 2020: Martien Westerlaken, Prinselijk bezoek en Nulands eerste profvoetballer

Martien Westerlaken, die op 25 januari 2020 in goede gezondheid zijn negentigste verjaardig vierde, is een markante Nulander. ‘Tien’, zoals we hem in Nuland kennen, is een fervente sportliefhebber en bovenal een verwoed verzamelaar. Door de jaren heen bouwde hij een geweldige collectie ambachtelijke werktuigen op. Gert-jan van Zoggel vertelt over Tien en zijn verzameling. De fotografie is van Doroté van der Heijden.

Het bezoek van prins Bernhard aan Nuland in 1951 maakte op veel dorpsgenoten een geweldige indruk. Maar hoe kwam de prins hier verzeild? Een van die schooljongetjes van toen, zwaaiend met een vlaggetje, was Sjef van Helvoirt. Hij schreef een reconstructie van het memorabele bezoek.

In deze Spoorzoeker ook het verhaal van Nulands eerste profvoetballer: Mart van Lokven. Mart speelde bij NEC en Top. Chris Ottens schreef er een mooi verhaal over en Eva Langens maakte de prachtige foto’s.

Spoorzoeker kopen of lid worden?

Spoorzoeker, het magazine over Nuland, verschijnt drie keer per jaar. Losse exemplaren van Spoorzoeker zijn voor 8,- te koop bij Albert Heijn en Dirks Frituren in Nuland. Een abonnement op Spoorzoeker kost 20,- per jaar binnen en 25,- per jaar buiten de parochie Nuland. Wilt u een abonnement of dit aan iemand cadeau doen? Stuur ons een mail!

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This