Spoorzoeker 1 – 2019 – Jaargang 33

Cover Spoorzoeker 1 2019, Jaargang 33.Spoorzoeker ‘nieuwe stijl’

Dit is de eerste aflevering van Spoorzoeker ‘nieuwe stijl’. Het magazine heeft een eigentijdse uitstraling gekregen, met een nieuwe vormgeving en veel fraai foto-materiaal. De inhoud is meer gericht op de recente geschiedenis van Nuland en haar omgeving. Hiermee is Spoorzoeker een magazine geworden dat interessant is voor alle Nulanders en alle mensen die banden hebben met het dorp. Wat onveranderd is gebleven, is de hoge kwaliteit van de artikelen die ons lezerspubliek gewend is.

Inhoud van Spoorzoeker 1 uit 2019

In het historisch dossier vinden we een artikel van Gert-jan van Zoggel over de friettenten van Nuland: “Verse friet met een klodder mayonaise”. Eva Langens verzorgde de fraaie fotografie.  In “Een bijzondere vondst” verhaalt Peet Kappen over de bijzondere ontdekking van een restant van de grafsteen van Petrus Kerssemakers, die 42 jaar lang hoofdonderwijzer was in Nuland. Sjef van Helvoirt vertelt over Boerinnenbond St. Bernadette, de standsorganisatie van de Nulandse boerinnen.

Jasper Schel interviewt natuurliefhebber en assistent-kooiker Noud Sommers over diens passie: de eendenkooi in Lith. De prachtige foto’s zijn van Doroté van der Heijden. De 93-jarige Jo van der Doelen vertelt over zijn jeugd op het Heeseind. Het interview is van de hand van Mike van Venrooij en de fotografie is van Piet van den Bosch.

In de rubriek “Huis en haard schetst Peet Kappen de bewoningsgeschiedenis van het pand Duyn en Daelseweg 8. Eva Langens verzorgde de mooie foto’s. Ïn de rubriek “Voorwerpen van vroeger” vertelt Jan van der Biezen over de mobilisatiekist van zijn opa die dezelfde naam draagt.

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This