Spoorzoeker 3 – 2018 – Jaargang 32

Spoorzoeker 3 van 2018: Indiëgangers, grafheuvels en opkomst van de televisie in Nuland

In deze Spoorzoeker een gevarieerd aanbod aan verhalen over Nuland. Zo schrijft Jan van der Biezen zijn slotverhaal over Drossaard Gerard Croon. Gert-jan van Zoggel sluit zijn  verhaal over Nederland en de Reformatie af. 

Sjef van Helvoirt heeft een verhaal over Nuland en het Katholiek Thuisfront. Dit gaat over de wijze waarop Nulanders aandacht besteedden aan de Indiëgangers. Van de hand van Sjef ook een verhaal over de opkomst van de televisie in Nederland en speciaal in Nuland.

Mike van Venrooij gaat nog verder terug in de tijd met zijn verslag over “Grafheuvels in Nuland”. Een onderzoek dat afgelopen zomer plaatsvond in het gebied van de Waterleiding.

Spoorzoeker kopen of lid worden?

Spoorzoeker, het magazine over Nuland, verschijnt drie keer per jaar. Losse exemplaren van Spoorzoeker zijn voor 8,- te koop bij Albert Heijn en Dirks Frituren in Nuland. Een abonnement op Spoorzoeker kost 20,- per jaar binnen en 25,- per jaar buiten de parochie Nuland. Wilt u een abonnement of dit aan iemand cadeau doen? Stuur ons een mail!

Over Nuwelant

Nuwelant is de Heemkundewerkgroep van de parochie Nuland inclusief Heeseind.

Bezoekadres

Prins Bernhardplein 10,
5391 AR Nuland

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag van
14.00 - 16.00 uur

Onze kalender

Volg ons

© Heemkundewerkgroep Nuwelant 2019   |   Cookie & privacy beleid

Pin It on Pinterest

Share This