U bevindt zich hier: HomeRaadplegenRechterlijk Archief (RA) NulandAllerhande actenRA Nuland 51 Allerhande Acten (1736-1743)

Rechterlijk Archief Nuland

Deze pagina biedt u toegang tot het Rechterlijk Archief van Nuland. De vele honderden akten die in de periode 1675-1810 in opdracht van de drossaard en de schepenen werden opgetekend, bevatten informatie over onder meer erfdelingen, verkopingen en verpachtingen van land. Ook telt het archief vele akten met ondervragingen van personen die voor de rechtbank moesten verschijnen. 

De digitale ontsluiting is het werk van Jan van der Biezen uit Tilburg. De in Nuland geboren amateurhistoricus – tevens lid van de heemkundewerkgroep – besteedde de afgelopen jaren honderden uren aan het lezen en beschrijven van de duizenden akten. Hij stelt zijn werk beschikbaar, maar vraagt in ruil daarvoor een e-mail van u, waarin u aangeeft met welk doel u de gegevens gebruikt. U kunt de mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doordat iedere beschrijving alle namen, toponiemen en ondertekenaars bevat, kan snel en eenvoudig gezocht worden op familienaam. De teksten kunnen interpretatie- of typefouten bevatten. Mocht u die aantreffen, dan kunt u die per e-mail melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Geef iemand
een jaargang van de Spoorzoeker cadeau!

Moet u binnenkort naar een verjaardag en zit u nog verlegen om een origineel cadeau? Denk dan ’ns aan een jaarabonnement op
Spoorzoeker. Lees verder

Ga naar boven